Ja hem començat el mes de Juny i amb moltes ganes esperem l’inici de l’estiu! Els nivells alts de temperatura no solen ser preferència de ningú, però si tenim un lloc on refrescar-nos a prop sempre són més suportables!

En aquesta època solen començar les festes majors dels pobles i a Catalunya celebrem la popular revetlla de Sant Joan! I seguidament la de Sant Pere! Són festes de gresca i diversió que moltes vegades inclouen petards diversos i sorolls estridents. És per això que volem prendre consciència i anticipar-nos per tal de conviure el millor possible amb els nostres animals durant aquestes festes que vénen.

Des del Centre Veterinari Vora Mar us recomanem la el vídeo d’una xerrada que vam fer al Juny del 2019 sobre com prevenir i gestionar el millor possible les situacions de por i pànic dels nostres animals. Des del punt de vista de l’etologia veterinària i integrant tècniques mèdiques com l’acupuntura i medicina tradicional xinesa.

Volem ressaltar que és molt important començar a gestionar amb antel·lació l’entorn del nostre animal amb por abans del dia de la festa grossa. En el cas de la revetlla de Sant Joan del 23 de Juny, el més efectiu és acostar-se al centre veterinari a principis de Juny per explicar-nos com li afecta la por al vostre animal i així poder-vos assessorar i prescriure la medicació corresponent. És molt important preparar un espai segur a casa i en alguns casos utilitzar sessions d’acupuntura, feromones, complements nutricionals relaxants i finalment fàrmacs ansiolítics. No és gens recomanable fer servir fàrmacs exclusivament sedants el dia de la revetlla, ja que no aconseguiran tractar l’ansietat que genera la por i incrementaran l’experiència traumàtica.

Us esperem al nostre centre per guiar-vos de la millor manera i continuar gaudint del vostre benestar amb els vostres animals!