CIRURGIA

L’esterilització quirúrgica és acte mèdic que consisteix en l’eliminació dels teixits productors de les hormones sexuals. Sempre és important la valoració individual de cada cas per saber si és apropiat o no la seva realització.

MOTIUS PER OPERAR

En animals joves i sans un dels avantatges més importants és el control de poblacions i la cria indesitjada. Legalment la cria només és permesa seguint la normativa dels nuclis zoològics. Tenint en compte que els animals domèstics viuen en un entorn diferent del salvatge, la humanització de la reproducció en ells és tema de debat i controvèrsia.
En gosses i gates tenim evidències científiques que si la cirurgia es realitza abans del 2n zel disminueix la probabilitat de desenvolupar tumors mamaris en l’edat adulta. Altres avantatges són l’eliminació d’infeccions de matriu, tumors i quists del tracte reproductiu. En mascles sabem que també prevé patologies de la pròstata.

BONA PRAXIS VETERINARIA

Una bona pràctica consisteix en una visita completa de l’animal i una analítica de sang pre-anestèsica. Si la valoració és correcta, es decideix el protocol anestèsic apropiat i s’inicia el procés. És important la fluïdoteràpia intravenosa i l’anestèsia gasosa amb oxigen. Una correcta valoració de les constants vitals en tot moment, bona tècnica quirúrgica i monitoritzar atentament la recuperació postoperatòria.

ACUPUNTURA INTEGRATIVA

Al Centre Veterinari Vora Mar practiquem i promovem la medicina integrativa amb acupuntura. La incorporem en totes les visites veterinàries i també en les cirurgies. Tenim moltes evidències tant en persones com en animals dels seus beneficis per a la salut, sobretot pel control del dolor, tant important de gestionar en cirurgies. Us compartim algunes referències científiques veterinàries.
Postoperative Analgesic Effects of Laserpuncture and Meloxicam in Bitches Submitted to Ovariohysterectomy
Acupuncture and pharmacopuncture are as effective as morphine or carprofen for postoperative analgesia in bitches undergoing ovariohysterectomy
Electroacupuncture versus morphine for the postoperative control pain in dogs
Effectiveness of electroacupuncture analgesia compared with opioid administration in a dog model: a pilot study
Yamamoto New Scalp Acupuncture for postoperative pain management in cats undergoing ovariohysterectomy
Analgesic efficacy of laser acupuncture and electroacupuncture in cats undergoing ovariohysterectomy

CAMPANYA I DESCOMPTES 2022

Aprofitem per compartir-vos que de Març a Abril de 2022 estem en campanya d’esterilització i oferim descomptes en la cirurgia!