El 20 de març de 2022 vam començar la primavera. Aquesta estació és l’època de floració de les plantes comença un nou cicle. És el moment d’expandir-nos cap a fora i desenvolupar arrels més profundes!

Element Fusta

La primavera es relaciona amb el primer element dins del cicle dels 5 elements segons la medicina tradicional xinersa. La fusta simbolitza l’energia que s’estén cap a fora, que s’expandeix. A semblança d’un arbre, l’energia de la fusta ens manté forts i flexibles. Permet que estiguem en harmonia amb el nostre entorn i assegura l’equilibri de les nostres funcions internes. És l’inici del Yang!

El fetge i la vesícula biliar són els òrgans de màxima energia en aquesta època. Amb l’arribada d’aquesta estació, l’energia comença a desplegar-se i ascendir.

Aliments de temporada

Durant aquesta època es genera una energia idònia per netejar l’organisme i, especialment, depurar el fetge i la vesícula biliar. Al mateix temps hem de tonificar-los perquè funcionin correctament. Tot això ho aconseguirem ingerint vegetals de color verd com els enciams, la ruca, escarola, aliments àcids (vinagres, xucrut, llimona, maduixa) i germinats, bombes de nutrients que comencen a brollar i que aporten una gran quantitat de vitamines i minerals. En definitiva, aliments que ens comencin a refrescar per preparar-nos per l’estació més càlida de l’any, l’estiu.

Emoció

L’emoció de la ràbia, la ira i el fet de cridar estan relacionats amb la fusta. Si se senten aquestes emocions, és millor expressar-les de manera sana. La ràbia reprimida pot lesionar el fetge i la vesícula biliar.