El dilluns 21 de desembre de 2020 vam hem començat l’hivern! Segons la medicina tradicional xinesa, l’hivern correpòn al cinquè element dins del cicle dels 5, l’aigua. Els òrgans de màxima energia són el ronýo, bufeta i òrgans reproductius! 

 

 

ELEMENT AIGUA

L’aigua és el principi fonamental de la vida. Forma part del que podríem dir el sistema circulatori de la Terra perquè inclou la pluja, neu, rius, mars, etc. El ronyó té la funció de filtrar els líquids impurs, separant la part pura que envia al pulmó (ascens dels líquids) i la impura que desa a la bufeta.

 

ALIMENTS DE TEMPORADA

És una època on cal protegir-nos del fred i nodrir la part més interna del cos com són ossos, medul·la i cervell. Mantenir-nos càlids, cuidar la nostra ànima i el nostre cos ens permetrà estar preparats per a l’expansió de la primavera. 

Aliments com les llegums, la civada, la canyella i espècies picants ens ajudaran a escalfar-nos. Coccions llargues i sopes també seran molt nutritives. Més aliments afins al ronyó són la ceba, all, api, pastanaga, raïm, mandarina, taronja, nous, festucs. Ingredients que podem cuinar i oferir de manera complementària als nostres animals, exceptuant alls i cebes que són inflamatoris pel seu fetge!

El color relacionat és el negre i el gust, el salat.

Respecte al seu aspecte sensorial, el ronyó es comunica amb les orelles, l’oïda i l’audició. És curiós reflexionar en què les formes del ronyó i l’orella s’assemblen a la forma de l’embrió humà.

 

EMOCIÓ POR

L’emoció relacionada amb aquest element és la por. Una actitud temerosa i negativa davant la vida poden danyar l’energia del ronyó. És important gestionar-la el millor possible per a cuidar-nos i manternir-nos forts durant l’estació més freda de l’any!

 

RIQUESA DE MEDI A CUBELLES

Com a veterinari Cubelles sabem que en aquesta època l’aigua de les platges és més fresca i ja no podem gaudir-ne tant amb els nostres animals. Però sí que hi podem passejar-hi i gaudir de les postes de sol més vora mar que mai! Així com de l’inici de l’allargament del dia! I és que tal i com diu la dita catalana: per santa Llúcia – pas de puça, per nadal – pas de pardal i per sant esteve – pas de llebre! Cuideu-vos molt i fins ben aviat!

 

CAMPANYES DE SALUT DE VETERINARI CUBELLES

Per què pogueu cuidar els vostres animals millor que mai, recordeu que la campanya de prevenció de la salut romandrà disponible fins a finals de Febrer 2021. Amb el 25% de descompte en analítica de sang completa i ecografia abdominal!