Ara sí que sí estem en plena tardor

ELEMENT METALL

Després de l’estiu tardà, novembre i desembre corresponen a la tardor segons la medicina tradicional xinesa. Segons el cicle dels 5 elements correspon al 4t, el metall. Els òrgans de màxima energia són el pulmó i l’intestí gros! 

 

ALIMENTS DE TEMPORADA

És una època adequada per augmentar l’energia defensiva de l’organisme, desintoxicar l’intestí gruixut i purificar els pulmons!  El color relacionat és el blanc i així podem trobar aliments de temporada recomanables com la coliflor, rabe, nap,  all, ceba, pera, raïm, mandarines. Ingredients que podem cuinar i oferir de manera complementària als nostres animals, exceptuant alls i cebes que són inflamatoris pel seu fetge!

 

EMOCIÓ TRISTESA

L’emoció relacionada a aquest element és la tristesa, anyorança, melanconia. És important gestionar-les el millor possible per cuidar-nos i manternir-nos forts de cara a l’estació més freda de l’hivern que vindrà!

  

RIQUESA DE MEDI A CUBELLES

Com a veterinari Cubelles sabem que en aquesta època l’aigua de les platges és més fresca i ja no podem gaudir-ne tant amb els nostres animals. Però sí que hi podem passejar-hi i gaudir de les postes de sol arran de mar com podeu apreciar a les fotos! Per altra banda podem gaudir de camps de vinyes i turons com el Puigdetiula rics en colors taronges i marrons!

  

CAMPANYES DE SALUT

Des del Centre Veterinari Vora Mar us recordem que estem en campanya de salut dental i revisió general de la salut amb analítica de sang i ecografia abdominal! Podeu gaudir de descomptes importants!

Cuideu-vos molt i sigueu molt feliços!