Recentment hem començat l’estació de l’estiu! Concretament el dissabte 20 de Juny a les 23 hores i 44 minuts. I curiosament coincidint amb el final de l’estat d’alarma a l’Estat Espanyol degut a la pandèmia del COVID19. A més a més, aquest estiu 2020 tindrem dos eclipsis de lluna, el dia 21 de Juny i el dia 5 de Juliol!

En cada canvi d’estació, des del Centre Veterinari Vora Mar ens agrada prendre consciència del moment present i reflexionar sobre les particularitats sobre la salut segons la medicina tradicional xinesa.

L’estació de l’estiu es correspon a l’element foc. Amb quina emoció es relaciona? Naturalment amb l’alegria i l’eufòria! Època de gaudir del sol i protegir-nos de la calor refrescant-nos a les platges, rius, llacs, pantans, piscines! Animals humans i no humans! Moments de diversió per compartir i riure! Com a veterinaris a Cubelles estem molt orgullosos de comptar amb la platja oficial de gossos i la completa oferta de platges amb alta qualitat de l’aigua, grans i petites per a tots els gustos!

L’estiu és l’època de l’any de màxima energia pels òrgans com el cor i intestí prim, però també el pericardi (capa cobertora del cor) i triple calentador (òrgan no material relacionat amb l’endocrinologia).

L’element foc es manifesta a la llengua i es relaciona amb el sabor amarg, el color vermell i el sentit del tacte! És el segon dins del cicle de creixement. És un període ideal per depurar el sistema circulatori amb la ingestió de fruites de temporada com la síndria, cireres, tomàquets i pebrots vermells. També amb fulles fresques amargues com les endívies, ruca, créixens. El sabor amarg ajuda a fer baixar l’energia i a no acumular calor a la part alta del cos. També convé ingerir aliments lleugers, rics en aigua per afavorir la hidratació i no perdre vitamines i minierals a més de per refrescar el cos.

Alguns d’aquests aliments de temporada els podem oferir en quantitats reduïdes als nostres animals com a complement a les seves dietes fisiològiques habituals. Per a més consells no dubteu de posar-vos en contacte amb nosaltres!