ESTIU. LLUM I CALOR!

L’estiu és l’època de l’any amb més hores de llum i temperatures més altes. Tant gossos com gats dissipen la calor per convecció i respiració. Així que és imporant oferir-los zones fresques on estirar-se i ventilades on respirar millor. Val la pena evitar l’ús directe de ventiladors i aires acondicionats. Els canvis bruscs de temperatures els poden inflamar les vies respiratòries i provocar refredats.

 

VETERINARIS A CUBELLES I PLATJA OFICIAL DE GOSSOS

Com a veterinaris a Cubelles i propers a la platja oficial de gossos estem contents de poder-la promoure per tal que els gossos puguin remullar-se, refrescar-se i divertir-se. Així com en els passejos i excursions, val la pena evitar les hores de màxima calor del dia i sobreesforços en la presència de molts animals alhora. 

 

COPS DE CALOR

Els signes clínics de cop de calor poden començar amb una respiració ràpida molt sostinguda i mucoses molt vermelles. És important estar alerta, refrescar el nostre animal i evitar que puguin aparèixer signes més greus com el col·lapse i les seves complicacions.

Les races braquicèfales com els buldog, bóxer, shar pei, etc. solen tenir més dificultat respiratòria de costum i cal vigilar-los més. Així com els animals amb malalties cardiovasculars, sobrepes i dificultats de mobilitat.

 

VIATGES I PASSAPORTS

L’estiu acostuma a ser una època on les famílies viatgen més amb els animals. Si el viatge és fora de Catalunya i dins de l’Estat val la pena recordar que la vacunació antiràbica estigui actualitzada. Si el viatge és a l’estranger, és obligatori la creació del passaport pel nostre gos i gat. Tenint en compte els consells anteriors, és recomanable buscar els centres veterinaris propers al destí del viatge per anticipar la necessitat de recórrer als seus serveis en cas d’urgència.

 

EDUCACIÓ ANIMAL

Si el nostre animal no està acostumat a viatjar, val la pena educar-lo progressivament i amb antel·lació per poder fer el viatge amb cotxe i/o transportí més plàcidament. En casos particulars, pot ser necessària la prescripció de complements nutricionals relaxants, feromones o ansiolítics.

 

XERRADA AL CENTRE VETERINARI VORA MAR JULIOL 2019

 

ENTREVISTA RÀDIO CUBELLES