La veterinària sempre s’ha considerat una professió molt vocacional. Molts infants tenen clar des de ben petits que volen estudiar i dedicar-se a tenir cura dels animals! La veritat és que els requisits per accedir a la universitat són exigents perquè el nivell pedagògic que s’ofereix a la universitat és cada vegada més alt. És per això que actualment el servei mèdic que poden gaudir els animals és en molts casos molt semblant a les persones.

Després dels 5 anys d’universitat, la realitat laboral ens anima a especialitzar-nos i continuar estudiant per la motivació de fer la nostra labor cada dia millor! És per això que cada vegada hi ha més cursos i congressos nacionals i internacionals per a assolir aquests objectius i interrelacionar-nos amb experts d’arreu. Actualment és fàcil trobar clíniques ben equipades d’infraestructures i personal, i hospitals propers encara més preparats per a assistir els altres centres referidors. Un sistema molt semblant als ambulatoris, hospitals generals i de referència  de persones.

El concepte de medicina integrativa també està cada vegada més a l’abast de la veterinària. I és que tècniques mèdiques complementàries com l’acupuntura amb nombroses evidències científiques estan més sovint a disposició dels professionals veterinaris i al servei dels nostres animals. Al Centre Veterinari Vora Mar estem molt implicats en aquesta tasca i incloem l’acupuntura en cada visita veterinària.

L’altra part imprescindible de la tasca veterinària és l’estima i cura que tenen les persones pels seus animals. Cada vegada són més les persones que decideixen compartir la seva vida amb un animal i no simplement tenir-lo o tenir-ne la propietat. És per això que nosaltres sempre preferim referir-nos a aquestes persones com a cuidadores d’animals, perquè la preocupació per la seva salut física, però també emocional, i la seva qualitat de vida és fonamental. Així és com els veterinaris hem de comprendre i empatitzar amb l’atenció plena que les persones dediquen als seus animals i acompanyar de la millor manera possible per a aconseguir el benestar de tota la família.

En aquest sentit ens agrada contribuir a la comunitat local de Cubelles i oferir xerrades informatives de diferents temàtiques veterinàries al públic que desitgi participar. Tanmateix agraïm i gaudim d’un espai mensual a Ràdio Cubelles per poder fer arribar la nostra veu a més persones.

Una altra realitat de la veterinària i de la vida tecnològica actual és la cara digital i xarxes socials. Les avantatges expressives i comunicatives que ens ofereixen són moltes i la majoria de centres veterinaris disposen de perfils per a compartir i cuidar aquests aspectes amb les persones seguidores. A nosaltres ens agrada molt aprofitar-les per a donar eines informatives, però també per a compartir moments d’humor i felicitat que ens brinden els animals!

Una molt bona notícia per a la professió veterinària i també per a animals i cuidadors, és que recentment s’ha acordat el primer conveni laboral. Fa molts anys que treballadors i patronal lluitàvem per a aconseguir un acord i finalment s’ha obtingut. Ara caldrà reivindicar-lo i aprovar-lo per al benefici de totes les parts!